In anumite situatii lucrurile din teren par putin complicate. Am intilnit cazuri in care detinatorul unui  imobil de birouri nu era o firma ci o persoana fizica. Automat s-a pus problema  cum fac cu decizia aceea pe care o cere ISCIR-ul, parca nu prea se potriveste cu situatia prezentata. ( acolo e modelul de decizie pentru situatia in care contractul se incheie intre o societate comerciala si un RSVTI ). Pina la urma am completat decizia conform modelului  ( pentru ca oricum alta nu aveam ) considerind prin asta ca persoana persoana fizica in cauza m-a imputernicit practic pe linie de RSVTI  si asa am rezolvat  si nici nu s-a pus problema ca nu e bine.

Alta situatie: in cazul in care contractul de servicii ca RSVTI se incheie intre detinator si o persoana juridica RSVTI decizia de mai sus nu se mai completeaza. In adresa de luare in evidenta catre ISCIR trebuie, pe linga celelte hirtii ( lista instalatii, program zilnic inspectie instalatii, copie autorizatie RSVTI, adresa luare in evidenta ), anexat contractul de prestari serviciii ca RSVTI.

Recomandam ca la contractele de prestari servicii operator RSVTI incheiate sa aveti si mentiunea ca detinatorul/utilizatorul sa va anunte in caz de producere a accidentelor si avariilor precum si in momentul in care face instrainari de instalatii sau achizitionari de echipamente noi.