Ghid Personal Tehnic de specialitate conform PT CR8-2009 col ISCIR

In acest ghid ne-am propus sa va informam cu privire la pasii care trebuie facuti de catre personalul tehnic de specialitate care isi obtine atestatul eliberat de ISCIR.

Pentru inceput avem urmatoarele:

1.Personalul tehnic de specialitate numit prin decizie conform model din PT CR8-2009 col ISCIR trebuie sa urmeze cursurile unei scoli de formare profesionale;

2.Dupa obtinerea adeverintei de la scoala respectiva,aceasta se va depune la ISCIR de care apartine in vederea examinarii; In cazul personalului care a lucrat in cadrul ISCIR min 2 ani,acesta se va prezenta la examen cu ISCIR fara a mai fi nevoie de dovada participarii la un curs de de formare profesionala;

3. Examenul propiu-zis se va sustine la inspectiile teritoriale de care apartineti si consta in proba scrisa din toate prescriptiile col ISCIR, nota minima de promovare este de 7.

4.In caz de promovare se va obtine atestatul respectiv cu o valabilitate de 2 ani.In caz de nepromovare se reprogrameaza examenul. Pe siteul https://iscir.ro/examinanare-atestare-pts gasiti programarea la examen. Pentru a putea participa trebuie platita factura de avans facuta de catre ISCIR si trimisa pe e-mail.

5. Dupa obtinerea atestatului eliberat de ISCIR si ridicarea atestatului in baza facturii finale in termen de 15 zile de la inspectiile teritoriale in cazul in care se doreste autorizarea firmei pe diverse domenii ISCIR  acesta  se va depune in copie la dosarul de autorizare a firmei pe domeniul respectiv conform metodologiei din PT CR4-2009 col ISCIR.

6.Daca documentatia este completa( aceasta se stabileste numai de inspectorul ISCIR conform PT CR4-2009 col ISCIR) se va trece la etapa urmatoare.

7.Auditul – care va face de inspectorul ISCIR pe teren in vederea verificarii veridicitatii dosarului depus cu realitatea din teren.

8 Intocmirea P.V de verificare ISCIR pe firma si intocmirea facturii de catre ISCIR.

9.Eliberarea autorizatie firmei de catre ISCIR cu valabilitate nelimitata. doar in cazul in care apar modificari in structura firmei( se schimba adresa sociala, personalul tehnic de specialitate,etc) se va elibera act aditional al autorizatie.

OBS: 1) Cu ocazia auditului ISCIR sfatuim a se intocmi registrele de lucrari pe domeniile pentru care sa solicitati autorizarea. Aceste registre se snuruiesc de RSL si se sigileaza de inspectorul de specialitate ISCIR la data auditului.

2) Firma care obtine autoizarea ISCIR isi poate desfasura activitatea doar din momentul eliberarii autorizatiei nu a proceselor de verificare ISCIR. Majoritatea au falsa impresie ca daca au PV de verificare pana la eliberarea autorizatiei pot desfasura activitatile respective.

3) Firmele autorizate se vor verifica inopinat odata pe an conform PT CR4-2009 col ISCIR de catre inspectorii ISCIR.