Ghid Stivuitorist

Pentru autorizare trebuie sa urmati un curs organizat de un formator profesional autorizat ISCIR .
Conditiile de inscriere le aflati de la formatorul respectiv. Ei va vor informa asupra tuturor aspectelor necesare.
Tot formatorul va programa si va organiza si examenul final.

Actele necesare sustinerii examenului vor fi intocmite de catre ei, va trebui doar sa le puneti la dispozitie cele solicitate ( ex. act studii, adeverinta medicala, copii carte identitate etc. )

Dupa absolvirea cursului respectiv in baza unui examen sustinut la formatorul respectiv,acesta din urma va elibera o adeverinta de absolvire a cursului.

Cu aceasta adeverinta impreuna cu celalte documente cerute conform PT CR8-2009,cursantul va depune cererea la IT ISCIR IN VEDEREA ELIBERARII TALONULUI DE VIZE ANUALE CU VALABILITATE DE 4 ANI.

IMPORTANT: a. Dupa obtinerea talonului acesta trebuie vizat de operatorul RSVTI al societatii la care lucreaza.Obtinerea vizei anuale se face in baza unei instruiri si a testarii cunostintelor de catre op RSVTI in conformitate cu PT CR8-2009 col ISCIR.

b. Sunt cazuri numeroase in care cursantul proaspat absolvent care a facut cursul pe banii lui sa doreasca practicarea meseriei iar potentialul angajator sa ii ceara la angajare viza anuala pe talon,caz in care unii dintre ei apeleaza la diversi op RSVTI  sa le puna viza fara a avea un contract de prestari servicii op rsvti .Acest fapt duce la nerepectarea  LEGII 64/2008 DE RESPECTIVUL OP.RSVTI.